Knoflooksoep met houthakkersbrood

Dit overheerlijke recept hebben we mogen ontvangen van Christine. Dank hiervoor! Het idee een bordje van deze soep te moeten verorberen waarin maar liefst 20 (of meer) tenen knoflook in verwerkt zijn zal niet iedereen meteen naar de potten en pannen doen grijpen, maar vrees niet! Doordat de knoflook met de prei en uien een kwartier gestoofd worden ontstaat een onverwachte heerlijk mildzoete smaak. Deze soep smaakt heerlijk op een koude gure winterdag maar evenzo goed op een zwoele zomeravond. Het proberen meer dan waard!
 
 
Ingrediënten:

 * 20-25 tenen knoflook* 2 gele uien
 * 2 preien* 4 aardappels
 * scheut olijfolie* 1,5 liter kruidenbouillon
 * 4 deciliter room* 150 gram gemalen amandelen
 * zout en vers gemalen peper naar smaak* 65 gram geroosterde amandelen

Bereidingswijze:

Pel de knoflookteentjes en de uien en snijd ze in fijne stukjes. Verwijder het groen van de preien, was de witte stukken en snijd deze in fijne ringen. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in een groet pan en voeg de knoflook, de uien en de prei toe. Laat de groenten ongeveer een kwartier zacht stoven, zonder dat ze verkleuren. Voeg de aardappelblokjes en de warme bouillon toe. Laat het geheel weer ongeveer een kwartier zachtjes koken. Neem daarna de pan van het vuur, laat de soep iets afkoelen en pureer hem tot hij glad is. Roer er de room en de gemalen amandelen door. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem goed doorwarmen op het vuur. Serveer met houthakkersbrood en wat geroosterde amandelen.

Houthakkersbrood is zelf gebakken brood, waaraan u havervlokken en gemengde pitten toevoegt. Bak het brood van een volkorenmix graan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi voor het bakken royaal havervlokken en pitten over het brood. Duw ze met uw vingers wat in het deeg. Bak het brood in grote stukken en breek het in grove stukken voordat u het serveert.

Eet smakelijk!